No one undertakes research in physics with the intention of winning a prize. It is the joy of discovering something no one knew before.

  • Flower power

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Golden sunset

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Flower power again

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Stormy coast

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

  • Splash!

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut

miercuri, 11 noiembrie 2009





RAPORT DE ACTIVITATE AL CATEDREI DE FIZICĂ



An scolar 2008 - 2009


Catedra de fizică a fost constituită din trei profesori si un laborant, dintre care un profesor titular şi doi suplinitori, care şi-au desfăşurat activitatea atât la clasele de liceu cât şi la cele de gimnaziu.
Activitatea comisiei s-a desfăşurat în conformitate cu planul de activitate şi graficul activităţilor stabilite pentru acest an şcolar.


Activitatea organizatorică

Obiectivele propuse pentru realizarea organizării catedrei au fost îndeplinite astfel:
· Încadrarea membrilor comisiei s-a realizat în conformitate cu legislaţia în vigoare şi respectând, pe cât posibil, criteriul continuităţii, prin consultarea profesorilor şi la decizia conducerii liceului. Menţionez că toţi membrii comisiei sunt calificaţi.
· În şedinţa din luna septembrie s-au discutat programele şcolare valabile pentru fiecare an de studiu şi manualele alternative aprobate de M. E. C. pentru anul şcolar 2008/2009.
· S-au stabilit criteriile de alegere a manualelor alternative.
· S-a stabilit modul de realizare a planificărilor, fără a îngrădi creativitatea fiecărui profesor, astfel încât să se realizeze o tratare unitară a tuturor disciplinelor predate pe profile şi specializări.
· Toţi membrii comisiei şi-au realizat documentele de planificare.
· Pentru fiecare profesor s-au stabilit atribuţiile în cadrul comisiei.
· S-a realizat reamenajarea laboratorului de fizică cu ajutorul doamnei laborante Popa Ramona.





Activitatea didactică

Întreaga activitate a comisiei este axată pe activitatea didactică a profesorilor şi are drept obiectiv principal realizarea unui demers didactic centrat pe elev. În acest sens, predarea s-a făcut, în general cu respectarea planificărilor calendaristice, asigurând astfel o parcurgere ritmică a materiei. Utilizarea metodelor participativ-active, a experimentelor didactice, au fost evidenţiate urmărind competenţele dobândite de elevi în lecţiile deschise susţinute de fiecare dintre cei trei profesori, după cum urmează: Gina Balaban la clasa a XI – a B pe tema „Circuite de curent alternativ”, Mariana Frenti la clasa a IX – a A pe tema „Principiul III al mecanicii clasice” şi Gabriela Anechitei la clasa a X-a B pe tema ”Gruparea rezistoarelor”, precum si prin interasistenţele din catedră. De asemenea, în cadrul sedintelor de catedră, am discutat pe teme ca ”Subiectivitatea în evaluare”(referat pregătit de Gina Balaban) si ”Aplicarea metodelor moderne în predarea opticii geometrice” (referat pregătit de Gabriela Anechitei).
Realizarea unei activităţi didactice diferenţiate, în funcţie de interesele şi opţiunile elevilor, a fost o altă direcţie de acţiune în demersul didactic. În acest scop, s-a realizat planificarea accesului în laboratorul de fizică, astfel încât fiecare clasă să poată intra măcar o dată pe săptămână în laborator.
Realizarea activităţii didactice diferenţiate am pus-o în evidenţă şi prin rezultatele elevilor la evaluările scrise. Analiza mediilor obţinute pe clase, la testele iniţiale, de progres (extemporalele) sau testele sumative, ne-a permis să apreciem nivelul cunoştinţelor elevilor şi progresul înregistrat de aceştia.
Pentru elevii capabili de performantă s-au desfăsurat activităti de pregătire suplimentară în scopul participării la olimpiadele scolare, bacalaureat, sesiuni de comunicări si simpozioane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Go On Top